Om het jaar goed af te trappen bezocht ik, op uitnodiging van Linteloo, de allereerste interieurbeurs van het jaar in Keulen. Hier worden niet alleen de meest toonaangevende trends getoond voor de meubel- en interieurbranche, maar zeker ook de producten die goed zijn voor ‘de handel’. Op de IMM in Keulen wordt ieder jaar een immens grote collectie interieurideeën voor elke kamer, in elke stijl en voor elke doelgroep gepresenteerd. Met dit jaar in ‘Living Kitchen’ alle ins en outs voor de (wat mij betreft) meest belangrijke ruimte in het huis: de keuken. Van de basics tot aan alle top designers en luxe merken, zowel op de beurs als er buiten.

Op de Design Post was het de avond vóór de beurs al gezellig druk. Binnen was het een komen en gaan van designers, interieurprofessionals, media en maakte ik kennis met het nieuwste van het nieuwste van diverse topmerken. Natuurlijk speciale aandacht voor Linteloo en Piet Boon Collection, maar ook voor hun ‘buren’ Spectrum Design die ik eerder trof bij Modular Lighting in Amstelveen. Stuk voor stuk sublieme presentaties (yes! Linteloo had nu de Terrace serie in mijn lievelingskleur…) en erg genoten van al het moois. Buiten zorgde Veuve Clicqot voor nog meer gezelligheid, waardoor ik mijn eerste beursdag maar ben begonnen met een dubbele ristretto. Gelukkig had Miele daar een stuk of dertig perfect gepoetste apparaten voor, dus zat ik goed. In twee dagen tijd heel veel gezien, geleerd en veel vakgenoten gesproken. Top!

Simone van Es Interiors

Foto: Minotti stand IMM