MAISON ET OBJET is absoluut dé autoriteit op het gebied van home decor, interieur design, architectuur, lifestyle cultuur en trends. Met beurzen in Europa, het Midden-Oosten, Amerika en Azië, maar ook met een fantastisch digitaal platform dat onmisbaar is voor iedere interieur designer. Ik kijk dan ook het hele jaar reikhalzend uit naar de Maison et Objet beurs in Parijs. De allernieuwste trends ‘per sector’ gepresenteerd en honderden leveranciers verdeeld over het enorme Paris Nord Villepente complex, waarbij je dagen nodig hebt om alles te bekijken.

Enige handigheid, ervaring en goede voorbereiding is zeer gewenst hier. Afspraken met leveranciers ‘per onderwerp’ gemaakt en slurpen maar. Inspiratie dan. Want het is ook echt een kunst om niet afgeleid te worden door al het moois en nieuws waar je langs loopt. Van de meest bizarre kerstfrutsels (maar dan een hele hal vol) tot uiterst stijlvolle presentaties van de grote merken.

Dit jaar heel gericht gekeken voor een toch wel redelijke spoedopdracht op Curaçao. De complete inrichting van een beach-villa aldaar, waarbij vooral de nadruk lag op de styling en accessoires. Heel leuk om in dat kader weer een paar interessante nieuwe leveranciers te spreken. En prettig dat ook een relatief  ‘kleine’ projectinrichter (ik heb immers geen mega-grote interieurwinkel) zoals ik, uiterst gastvrij en behulpzaam behandeld werd.

Met een hoofd vol inspiratie en nieuwe namen snel m’n koffers vol gegooid met allerlei samples voor mijn Caraïbische klant. En vanuit Parijs direct door naar Hato Airport Curaçao, waarbij de grootste uitdaging wordt om alles vóór de kerst daar te hebben. Maar dankzij MAISON ET OBJET gelukkig een aantal fijne partners gevonden die ook vanuit Amerika snel kunnen leveren. Komt dus helemaal goed..!

Simone van Es Interiors