Met maar liefst twee grote interieur evenementen op de agenda verruilde ik afgelopen week de mooiste stad van Nederland tijdelijk voor veel designkabaal in het altijd fijne Gooi. En passant was ik ook even in 020 voor de feestelijke opening van een wel heel toffe nieuwe DINMAR-winkel van Jandino Asporaat aan de Willemsparkweg. Al met al een enerverende en inspiratievolle week met alweer heel veel leuke nieuwe mensen!

Afgelopen donderdag toog ik allereerst naar Laren voor de kick-off van de Salon Residence 2017, van het bekende interieurtijdschrift Residence. Na een rigoureuze verbouwing mocht ik voor het eerst de splinternieuwe entree van Singer Laren betreden en ik was blij verrast. Waar het gebouw voorheen redelijk onopvallend tussen de rest van Laren stond, is nu een opvallend strak en modern gebouw verrezen dat met hoge glazen puien heel transparant oogt en toch mooi past in de omgeving door de lijnen en het gebruik van hout. De oude bakstenen buitengevel van de oorspronkelijke villa van de familie Singer is door het glas duidelijk zichtbaar van buitenaf. Ook de tuin is nog herkenbaar, maar heel knap aangepakt door landschapsarchitect Piet Oudolf die ook het ontwerp van de bijzondere daktuin voor zijn rekening nam. Singer Laren heeft hiermee een mooie combinatie van een museum, een klassieke villa en een theater gecreëerd. Wat mij betreft een unieke plek, waar beeldende en podiumkunsten elkaar ontmoeten.

Deze editie van de Salon Residence stond geheel in het teken van het zeer actuele ‘Boutique Hotel’. Op de professionalsdag vertelden toonaangevende merken als The Dylan, het Conservatorium en het Pulitzer Hotel hoe zij hun gasten blijven prikkelen, verwennen en verleiden door hun interieurs optimaal en continue af te stemmen/ fine-tunen. Tijdens de diverse talks en masterclasses maakten we kennis met een aantal designers en werd het Residence Boutique Hotel officieel geopend. De achttien nationale en internationale designers hadden ‘t klokje rond gewerkt om Singer Laren te transformeren in Neerlands meest inspirerende en toonaangevende hotel. Met niet alleen veel moois op het gebied van interior design, maar ook kunst, reizen, lifestyle en natuurlijk blinkende heilige koeien op het gazon van de binnentuin om het af te maken. Ondanks de regen die met bakken uit de hemel viel een zeer geslaagd geheel met (voor mij) absolute highlights: Roelvien Vos, Kate Hume, Robert Kolenik, Remy Meijers (dank dat ik als eerste je nieuwe boek in ontvangst mocht nemen), Marcel Wolterinck en last but not least decoratiekoning Menno Kroon.

Vandaag mocht ik twee afslagen verder de A1 verlaten om uit te komen in Naarden-Vesting waar ik te gast was in het Arsenaal tijdens de expositie ‘The Next Level’. Met de fantastische Genever Lounge van Roelvien Vos in Laren nog vers in het geheugen, betrad ik nu redelijk nederig de gekleurde(!) kamers van stijlkoningin Monique des Bouvrie. De prachtige kunst en mooie mix van kleur, textuur, prints en materialen maken haar interieurs serieuze Eye candy. Interior design van de bovenste plank en daarom heel leuk om haar tussendoor even te spreken en zelfs tips en complimenten van haar te krijgen over een van mijn lopende projecten. Hartelijk, open en eerlijk. Houd ik van als Rotterdammer, breekt het ijs en geeft je de bevestiging dat je gewoon lekker bezig bent. Heel inspirerend en waardevol, dank hiervoor!

Simone van Es Interiors