Met alweer dik twee weken op de teller in het nieuwe jaar, bracht ik gisteren vanzelfsprekend een bezoek aan de allereerste interieurbeurs van het jaar: de IMM in Keulen, dit jaar in thema ‘Discover Interior Ideas”. Met natuurlijk het nieuwste van de topmerken en bekende labels, maar ook heel veel leuke nieuwe leveranciers. Dit jaar wederom speciale aandacht voor de Nederlandse merken in het Design Post gebouw. Hier presenteerde Spectrum Design de nieuwe Endless Table Serie van Aart van Asseldonk en Linteloo een nieuwe variant op de ISHI Chair van Roderick Vos én de nieuwe Andy Sofa by Jan des Bouvrie.

De collectie van Spectrum Design is een bijzondere mix van comfort, iconisch design en functioneel lijnenspel. Met daarnaast het gebruik van de mooiste materialen hebben ze inmiddels een prachtige reeks neergezet. De nieuwe Endless Table Serie maakt eigenlijk onderdeel uit van het door Aart van Asseldonk ontworpen interieur voor Rietvelds’ De Ploeg fabriek in Bergeijk. Hij liet het nieuwe interieur van het gebouw naadloos aansluiten op de strakheid die Rietveld zo nastreefde, maar is er zeker ook in geslaagd om er een vleugje ‘21ste eeuw’ aan toe te voegen. Ook met het design van de Endless Serie heeft Aart een mooie brug geslagen tussen heden en verleden. De constructie van de glazen facades en de transparantie die door het hele Ploeggebouw heen lopen waren uitgangspunten bij het ontwerp van de Endless tafels. Door te variëren in maatvoering, tafelbladen en materialen heb je ‘eindeloos’ veel mogelijkheden om je eigen setting te creëren.

Al met al een aanwinst voor de Spectrum collectie en een nieuwe naam in het imposante rijtje van Martin Visser, Constat Nieuwenhuys, Gerrit Rietveld, Benno Premsela, Carolina Wilcke, Ruud-Jan Kokke, Chris Slutter en Studio Parade. En weer meesterlijk gepresenteerd zoals ik dat inmiddels gewend ben van Spectrum (oef wat ís de Press Room Chair gaaf in dat lichtbruine, bijna rozige leer met massief Amerikaans notenhouten armleuningen). Drinks waren fijn, talks interessant. Top!

Door naar de buren aldaar, want ook Linteloo had nieuws. Zo presenteerden zij een nieuwe ISHI chair met Clare en Roderick Vos. De bekende ISHI table en chair hebben de typische combinatie van organische en geometrische vormen die de ontwerpen van Roderick Vos zo kenmerken. Simpelheid in vorm en constructie en hiermee een mooie nieuwe variant toegevoegd aan deze familie.

Nog meer Linteloo nieuws, want ook Jan des Bouvrie mocht een nieuw ontwerp toevoegen aan de Linteloo collectie. De nieuwe Andy sofa is opgebouwd uit een minimaal aantal elementen. Namelijk de zitting, arm- en rug kussens en optioneel een ottoman voor optimaal lekker zitten. Om je eigen perfecte sofa te creëren, hoeft je dus alleen het aantal zitplaatsen te kiezen en de arm- en rugleuningen toe te voegen. “Een eigentijdse vertaling van de typisch Nederlandse bank”, aldus de master himself. Met speciale dank voor de uitnodiging en groet aan (andere) Jan en Lars, love you guys!

Een goede en vooral inspirerende beurs gehad, met (gelukkig) veel bevestiging voor mijn ontwerpen en gemaakte keuzes in kleuren en materialen. Moois uitzoeken voor een klant is namelijk één, maar het ook lekker zien uitpakken in de praktijk is een niet geheel onbelangrijke twee..! Daarnaast heel gericht kunnen zoeken en bemiddelen voor diverse nieuwe projecten en in alle opzichten goed geslaagd (al zeg ik het zelf). Een mooie reeks nieuwe producten, een sloot aan inspiratie en leuke leveranciers om toe te voegen aan mijn eigen lijstje. Ik had het fijn!