Begin deze week zijn wij verhuisd naar een wel héél fantastische nieuwe stek aan de Kratonkade op de Lloydpier. Veel Rotterdamser kan het bijna niet worden. Met rondom water en glas op het uiterste puntje van de pier had ik mij geen betere locatie kunnen wensen.

Het Lloydkwartier kent een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk een handelskade en later ook een haven met de pier waarvandaan de schepen van de ‘Koninklijke Rotterdamse Lloyd’ vertrokken naar Indonesië, het geboorteland van mijn moeder. Hier kwam zij ooit aan in Nederland met het cruiseschip de Willem Ruijs, heb de reiskoffers van mijn grootouders nog op zolder staan: heel bijzonder. Nu is het een schiereiland vol leven. Met moderne architectuur en verbouwde pakhuizen, horeca, theater, media, kantoren, woningen, scholen, creatieve geesten en de watertaxi’s die voorbij spuiten. In één woord geweldig.

Samen met vaste partner en kantoorgenoot ConverseArchitects mag ik hier dagelijks genieten van een van de mooiste uitzichten van de stad. Kom vooral langs zou ik zeggen, nog een beetje opruimen maar de koffie staat klaar..! #movingforward #mastersofnewcreations