De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het ontwerpen van drie verschillende woonsferen voor het project ‘Uitzicht’ van Wilgenrijk te Maassluis. De nieuw te bouwen terpvilla’s, ontworpen door ConverseArchitects, zijn met recht bijzonder te noemen. Niet alleen qua vormgeving, ligging of standaarduitrusting, maar juist ook door de geweldige hoeveelheid licht en ruimte die ze bieden. Ze zijn namelijk standaard maar liefst zeven meter breed en er is een geweldige relatie tussen binnen en buiten door het gebruik van grote glaspuien. Het project heet niet voor niets ‘Uitzicht’.

Om toekomstige bewoners een goed beeld te kunnen geven bij de interieur-mogelijkheden heeft onze ontwerpstudio 3D impressies gemaakt voor een aantal Uitzicht-villa’s, in drie verschillende woonsferen. Om aan te sluiten bij het ‘Hollandse’ karakter van Wilgenrijk, heb ik binnen deze woonsferen voornamelijk voor Nederlandse merken gekozen. Voor iedere woning is al een prachtige (inbegrepen) interieurbasis gelegd met kwaliteitsmerken als Bulthaup, Miele, Quooker, Modular Lighting Instruments, Tortu badkamers, Mosa tegels en Ode aan de Vloer (Bolith) gietvloeren.

De te maken indelingen zijn stuk voor stuk inspirerend, ongeacht iemands persoonlijke stijl of smaak. Het is ook leuk dat bewoners zelf kunnen bepalen waar bijvoorbeeld de keuken komt. Met meer dan royale lengte- en breedte-assen is er daarnaast heel veel mogelijk. En omdat de villa’s op een terp (ondergrondse parkeergarages) staan, ontstaat er een speelse ‘split level’ indeling, waarbij ook de trap als interieurobject gebruikt kan worden. Dit maakt dat het geheel nóg interessanter. Je kan je zo maar eens voorstellen dat je je vier meter hoge tuindeuren openslaat om zo je deels overdekte privéterras op te stappen..!

De komende tijd zal ik samen met de toekomstige bewoners aan de slag kan gaan met het creëren van persoonlijke en unieke interieurs. Van moodboards tot materiaalpaletten, kleur-, meubel- of lichtadvies en maatwerk-oplossingen, in welke stijl dan ook. Ik kijk er zeer naar uit!

Wil je meer weten over Uitzicht? De eerstvolgende informatie bijeenkomst is op 15 november as bij Wilgenrijk in Maassluis

 

Beeld: Simone van Es Studio powered by Converse, Masters of New Creations