Op 22 oktober was er eindelijk weer een gewone Dutch Design Week in Eindhoven. Zonder mondkapjes, maximaal aantal bezoekers en ander gedoe. Gewoon ‘old school’ Design Week, met een bomvol programma, ogen en oren tekort, lunches en diners met collega-ontwerpers, inspiratie waar je maar kijkt en de leukste gesprekken met jonge designers. En WAT WAS IK HIER AAN TOE ZEG!!! Heerlijk… 🙂

‘Get Set’ was dit jaar het thema. Volgens de organisatie van de DDW duidt dit thema op een verschuiving in mentaliteit van voorbereiding naar actie. Het thema is voortgekomen uit gesprekken en andere ontmoetingen met leden uit de ontwerpgemeenschap.

Het thema werd door creatief leider van de DDW Miriam van der Lubbe aangekondigd tijdens een Q&A op Instagram met designer Pete Fung. “Get Set kun je op veel manieren uitleggen. Natuurlijk moeten we ons voorbereiden op de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, maar we moeten ook de juiste mentaliteit hebben”, zei Van der Lubbe tijdens de Q&A.

“Slimme coalities smeden en samenwerken aan de missies en uitdagingen waarvoor we staan. Wees voorbereid en erken wat er aan de hand is in de wereld. Voel je betrokken. Maar de belangrijkste boodschap is dat mensen geactiveerd worden. Niets doen is geen optie meer. We moeten nu handelen. Niet alles loopt zoals gepland of gehoopt, maar dat is niet erg. De enige fout die we kunnen maken, is niets doen. Dus: get set!”