Twee keer per jaar staat Parijs in het teken van Maison et Objet, een van de grootste woon- en accessoire beurzen van Europa. Prima om inspiratie op te doen en vroeg in het jaar van alle merken weer het nieuws te kunnen bewonderen. En met de Salone del Mobile van Milaan door Corona niet in april dit jaar, een heel goede optie om te bezoeken.

Maar buiten de beurs gebeurt ‘het’ steeds vaker. Net als in Milaan. En dus heel eventjes de Expo in Paris Villepente aangedaan om vervolgens door te rijden naar hartje stad. Het beursgeweld ook bewust vermijdend, want om heel eerlijk te zijn ging ik dit keer ook om weer rustig op te kunnen starten na een voor mij persoonlijk zware periode.

Op mijn eigen tempo veel mooie dingen bekijken. Gewoon, design slurpen en oesters (ja, was er nu toch…). Maar zeker ook die fantastische installaties van Yves Saint Laurent die overal in de stad verdeeld waren over diverse musea. Een ode aan de meester, echt heel mooi gedaan. En langzaam, langzaam komt het creatieve brein weer in actie en beginnen de idee├źn weer op te borrelen. Gelukkig maar…